Jag har överdebiterats eller debiterats för något jag inte känner igen

Vi ber om ursäkt för att du hade en negativ upplevelse. Vilket av nedanstående låter mest som ditt problem?

Jag såg en debitering på mitt kort, bankkonto eller PayPal-utdrag som verkar felaktig

Vissa debiteringar kan vara förvirrande. Gå igenom dina betalningssammanställningar (t.ex. ditt kreditkortsutdrag) och kvitton som vi har skickat via e-post för att se följande typer av avgifter:

• ”BIRD* HÅLL TILLF”: Det här är en tillfällig reservation som vi sätter på din betalningsmetod innan åkturen startar. Beloppet för den tillfälliga reservationen kan vara högre vid gruppåkturer. Om priset för åkturen blir lägre än den tillfälliga reservationen gör vi en partiell återbetalning. Om priset för åkturen blir högre höjer vi beloppet för att matcha slutpriset. Vissa banker behöver upp till 14 dagar för att behandla dessa återbetalningar och justeringar. Om den förväntade återbetalningen inte har dykt upp inom den tiden ska du först kontakta din bank och sedan vår support genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende.

• ”BIRD* FÖRHANDSINSÄTT”: Om du bestämmer dig för att sätta in pengar i förväg på ditt Bird-konto visas det på detta sätt på ditt utdrag. Vi har då också skickat ett e-kvitto för den här avgiften. Observera att din åktur inte kommer att ta slut när de förinsatta pengarna är slut. Om ditt pris för åkturen blir högre än det belopp du satte in i förväg kommer vi att debitera din betalningsmetod för mellanskillnaden eller initiera automatisk påfyllning om du har valt att ha automatisk påfyllning aktiverat. Om du vill att det kvarstående saldot på ditt Bird-konto ska återbetalas kontaktar du supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende.

• ”BIRD* LADDA OM”: Om du har aktiverat automatisk påfyllning av pengar på ditt Bird-konto när saldot har nått noll så visas det på detta sätt på ditt utdrag och vi har då också skickat ett e-postkvitto på detta belopp. På de flesta marknader kan du inaktivera automatisk påfyllning genom att gå tillMeny > Betalningar i Bird-appen. Observera att automatisk påfyllning tyvärr är obligatoriskt på vissa marknader. Om du vill att det kvarstående saldot på ditt Bird-konto ska återbetalas kontaktar du supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende.

Jag kunde inte avsluta min åktur och debiterades för mycket under tiden som jag försökte avsluta åkturen

Du kanske inte kunde avsluta din åktur för att du var i en parkeringsfri zon och inte på en parkeringsplats eller för att din telefon hade dålig internetanslutning och du debiterades för tid som fordonet stod still innan vi avslutade åkturen automatiskt. I så fall ska du kontakta supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan så ska vi se hur mycket återbetalning du ska få på ditt Bird-konto eller till din betalningsmetod. Mer detaljer om det här problemet finns här: Jag kan inte avsluta min åktur.

Jag debiterades för en åktur som borde ingått i ett Ride Pass eller en Bird+-prenumeration

Du kan ha blivit debiterad för delar av en åktur som ingick i ett Ride Pass eller en Bird+-prenumeration. Observera att det oftast finns vissa begränsningar, såsom:

• Maxgräns för åkturens varaktighet, t.ex. 30 minuter per åktur
  • Maxgräns för hur många åkturer som ingår under en viss tid, t.ex. 10 åkturer på 24 timmar (en 24-timmarsperiod nollställs inte vid midnatt) eller 50 åkturer på 30 dagar
  • Maxgräns för hur många minuter som ingår, t.ex. totalt 300 minuters åkning på ett Ride Pass

Om du överskrider de här gränserna gäller standardtaxan per minut.

Du kan se exakt vilka begränsningarna är för ditt Ride Pass eller din Bird+-prenumeration om du går till Bird-appen och > Meny > Ride Pass eller Bird+.

Jag blev förvånad över hur dyr min åktur blev

Standardsättet att betala för Bird-åkturer är en upplåsningsavgift plus en minuttaxa. Prissättningsinformationen finns på sidan Betalningar som du når via sidomenyn. Prissättningsinformationen presenteras även för varje användare före den första åkturen och när priserna ändras.

Vi skickar även ut ett e-kvitto för varje åktur där information om priset för åkturen ingår.

Du kan spara pengar genom att köpa ett Ride Pass innan du ska åka. Ride Passes finns på de flesta marknader och är tillgängliga via sidmenyn och Ride Pass.