Jag kan inte starta min åktur eller få mitt fordon att börja röra på sig

Vi ber om ursäkt för att du hade en negativ upplevelse.

I de flesta fall handlar det om ett betalningsproblem, exempelvis att vi har försökt stoppa din betalningsmetod tillfälligt och din bank har avvisat den. Ibland beror det på att det inte finns tillräckligt med pengar, ibland beror det på problem från bankens sida. I sådana fall bör du ha sett ett felmeddelande om ett betalningsfel och en uppmaning att testa en annan betalningsmetod. Kontrollera om du har tillräckligt med pengar på kontot du använder eller försök använda en annan betalningsmetod. Försök exempelvis med ditt PayPal-konto om ditt kort avvisades.

De vanligaste anledningarna till att fordon inte rör på sig eller accelererar är:

Fordonet låstes inte upp på rätt sätt

Försök låsa fordonet genom att växla till låsning i Bird-appen och sedan låsa upp igen. Det brukar oftast hjälpa.

Det är något fel på elmotorn i fordonet

I sådana fall kan du skjuta på fordonet men det accelererar inte. I de flesta fall tar det runt 10 sekunder för det här problemet att lösa sig självt. Vänta lite och försök igen.

Fordonet sköts/sparkades inte framåt tillräckligt fort

För att motorn ska aktiveras ska du skjuta/sparka fordonet framåt i cirka 5 km/h och sedan hålla inne gasreglaget på handtaget.

Du har lyckats starta en åktur zon där trafik är förbjuden

Kontrollera kartan i Bird-appen om du befinner dig i en zon där trafik är förbjuden. Du kan klicka på området på kartan för mer information. Detta är ovanligt och ska inte kunna hända, men om det har gjort det kontaktar du supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende så kommer vi att göra en återbetalning till dig.

Oavsett vilket blir du inte debiterad om du avslutade din åktur inom en minut efter att du påbörjade den. Om du blev debiterad och inte kunde åka kontaktar du supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende.