Jag kan inte avsluta min åktur

Vi ber om ursäkt för att du hade en negativ upplevelse.

De vanligaste orsakerna till att man inte kan avsluta åkturer är:

Du är i en parkeringsfri zon

Städer ber oss placera ut parkeringsfria zoner i olika områden för att minska trängsel och kaos. Du kan se dessa i Bird-appen och om du vill ha mer detaljer kan du klicka på områdena på kartan. Flytta dig från den parkeringsfria zonen för att kunna avsluta din åktur. Vi förstår att det här kan vara frustrerande. Kontakta oss om det tog lång tid att ta sig ut ur den parkeringsfria zonen så ska vi se hur mycket pengar du ska få tillbaka. Du kan kontakta supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende.

Du är inte på en parkeringsplats

I vissa städer måste åkarna parkera inom vissa avsedda parkeringsplatser enligt stadens regler. Dessa markeras i Bird-appen med en ”P”-symbol på kartan. Om du befinner dig inom en parkeringsplats men ändå inte kan avsluta din åktur kan det bero på ett GPS-positionsfel och vi ber om ursäkt för detta. Vi förstår att det här kan vara frustrerande. Kontakta supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende så ska vi se hur mycket återbetalning du ska få.

Din telefon har en dålig internetanslutning

Detta ligger tyvärr utanför vår kontroll. Ibland kan det hjälpa att slå på Flygplansläget och sedan stänga av det igen efter några sekunder, så att din telefon kan försöka upprätta en ny anslutning. Om du inte kunde avsluta åkturen på grund av anslutningsproblem, ber vi dig kontakta supporten genom att klicka på länken ”Skicka in en förfrågan/anmälan om fel” nedan och fylla i formuläret om ditt ärende så ska vi se hur mycket återbetalning du ska få.