Jag hade problem med ett kabellås

Nedan följer instruktioner steg-för-steg för hur man låser upp och avslutar en åktur på både scootrar och elsparkcyklar:

Hur låser jag upp en elsparkcykel som har ett kabellås?

Steg 1: Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på din enhet. [iOS only] Gå till din telefons inställningar och > Bluetooth > Aktivera Bluetooth

[iOS only] Steg 2: Ge Bluetooth åtkomst till Bird-appen. Gör detta i din telefons inställningar genom att gå till Bird-appen och> Aktivera Bluetooth

[Android only] Steg 2: Ge Bird-appen platstillstånd.

Steg 3: Skanna fordonet för att påbörja din åktur.

Steg 4: Tryck på den runda knappen på kabellåset. Den bör då lysa upp. Vänta tills lampan blir blå. Kabelns sprint ska då hoppa ut ur låset.

Steg 5: Dra loss kabeln från låset och cykelstället.

Steg 6: Börja köra!

Hur avslutar jag min åktur på en elsparkcykel med ett kabellås?

Steg 1: Kör ditt fordon till närmaste cykelställ. (Bird-appen kan visa cykelställens placeringar med ett ”P”.)

Steg 2: Placera fordonet längs med cykelstället så att det inte blockerar fotgängar- eller fordonstrafiken.

Steg 3: Linda kabeln runt cykelstället och sätt tillbaka sprinten.

Steg 4: Avsluta åkturen med hjälp av Bird-appen.

Steg 5: Appen kommer att uppmana dig att ta en bild för att kunna bevisa att du följt lokala parkeringsföreskrifter. Se till att bilden visar ditt fordon fastsatt i ett cykelställ med kabellåset.

Cyklar

Hur låser jag upp en cykel som har ett kabellås?

Steg 1: Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på din enhet. [iOS only] Gå till din telefons inställningar och > Bluetooth > Aktivera Bluetooth

Steg 2: [iOS only] Ge Bluetooth åtkomst till Bird-appen. Gör detta i din telefons inställningar genom att gå till Bird-appen och> Aktivera Bluetooth

Steg 3: Skanna fordonet för att påbörja din åktur.

Steg 4: Kabellåset finns till höger om korgen. Låssprinten hoppar automatiskt ut ur sin hållare.

Steg 5: Dra loss kabeln från cykelstället och placera den inuti den runda hållaren så att den hålls på plats under åkturen.

Steg 6: Börja köra!

Hur avslutar jag min åktur på en cykel med ett kabellås?

Steg 1: Kör ditt fordon till närmaste cykelställ. (Bird-appen kan visa cykelställens placeringar med ett ”P”.)

Steg 2: Placera fordonet längs med cykelstället så att det inte blockerar fotgängar- eller fordonstrafiken.

Steg 3: Linda kabeln runt cykelstället och sätt tillbaka sprinten.

Steg 4: Avsluta åkturen med hjälp av Bird-appen.

Steg 5: Appen kommer att uppmana dig att ta en bild för att kunna bevisa att du följt lokala parkeringsföreskrifter. Se till att bilden visar ditt fordon fastsatt i ett cykelställ med kabellåset.

Böter för felaktig parkering

Lokala myndigheter utfärdar böter för felaktig parkering. Tabellen nedan listar maximala bötesbelopp och länkar till webbsidor som innehåller mer information om parkeringsreglerna.

Stad Maximala parkeringsböter Mer information
Sacramento

Webbplatsen för City of Sacramento

San Francisco

Webbplatsen SFMTA

Washington, DC

Webbplatsen DDOT